آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد از لحاظ ساختار سازمانی، زیر مجموعه معاونت غذا و دارو دانشگاه می باشد. این مجموعه امکان ارائه خدمات به کلیه مشتریان درون سازمانی و برون سازمانی را دارد و خدمات آزمونهای خود را مطابق استاندارد ۱۷۰۲۵ ، روشهای آزمون تهیه شده و خواستههای مشتری ارائه می نماید.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در اواخر سال ۱۳۷۷، رسما راه اندازی گردید.
آزمایشگاه در ساختمانی متشکل از یک اتاق در زیر بنائی حدود ۲۵ متر مربع واقع در چهارراه جانبازان- ابتدای خیابان امام علی آغاز به فعالیت نمود. آزمایشگاه در بدو تاسیس شامل یک بخش عمومی، سه نفر کارشناس، شامل یک کارشناس رسمی و دو نفر کارشناس طرحی بود. آزمون های میکروبی و شیمیایی در حد امکانات و توان آزمایشگاه انجام می گردید و عمده نمونه ها جهت آزمون به آزمایشگاه غذا و دارو مرکز استان واقع در مشهد مقدس ارسال می شد. در انتهای سال ۱۳۷۸ آزمایشگاه به ستاد دانشگاه واقع در میدان غدیر منتقل شد و پس از دوبار جابه جایی در فضایی شامل یک اتاق اداری و یک فضای آزمایشگاهی مستقر شد. با پیگیری ها و اختصاص بودجه لازم تجهیزات به روز و مواد و شیشه آلات متعدد خریداری و نصب شد. در سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ دو نفر کارشناس به پرسنل آزمایشگاه افزوده شدند. با اضافه شدن پرسنل، روش های مختلف شیمیایی و میکروبی در آزمایشگاه راه اندازی شدند. در سال ۱۳۹۰ با تاسیس ساختمان غذا و دارو و اخنصاص ۳۵۰ متر مربع از این فضا، آزمایشگاه در مکان جدید افتتاح شد. فضای جدید شامل بخش های مدیریت، پذیرش، شیمی، میکروب شناسی و آنالیز دستگاهی می باشد. در حال حاضر تعداد ۶ نفر پرسنل مجرب و یک نفر نیروی خدماتی در آزمایشگاه مشغول به کار می باشند.
تهیه مستندات و ایجاد بنیان های لازم جهت اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ و همچنین آموزش مسئولین فنی به طور جدی تری پیگیری شد. همچنین بازدید از آزمایشگاهای واحد های تولیدی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد و انجام طرح های کشوری شامل کنترل جوش شیرین و نمک در نان های سنتی، کنترل ید و درصد خلوص نمک های یددار، کنترل شیرهای مدارس وخانوارو طرح PMS نیز از سال ۱۳۸۲ آغاز گردید. در ساختمان جدید آزمایشگاه، با خرید دستگاه جذب اتمی بخش آنالیز دستگاهی راه اندازی شد. با در اختیار گرفتن فضای جدید، آزمایشگاه شروع به تجهیز بخش آنالیز دستگاهی و جذب نیروهای کارشناسی خبره جهت انجام آزمون های مواد غذایی کرد. گسترده کردن فعالیت های مربوط به آزمون های بخش شیمی، راه اندازی بخش های تضمین کیفیت و آنالیز دستگاهی و همچنین نگاه ویژه به آزمون های اختصاصی محصول بومی زعفران ، استقرارمبانی ایزو ۱۷۰۲۵ در کلیه بخش ها و فرآیندهای آزمایشگاه، راه اندازی سامانه شبکه ملی آزمایشگاهی و آموزش آن برای کلیه کارشناسان اداره نظارت و معاونت بهداشتی، راه اندازی سامانه نظارت و تایید صفحه ویژگی های فرم های سه برگی پروانه ساخت، تجهیزات و قرارداد آزمایشگاه همکار، آموزش مدون مسئولین فنی و کارآموزان و انجام بازدید روتین و هفتگی از آزمایشگاه واحدهای تولیدی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد، تکمیل مدارک و مستندات لازم جهت بارگذاری در سامانه برنامه عملیاتی و خودارزیابی سازمان غذا و دارو از اهم فعالیت های انجام شده می باشد. همچنین آزمایشگاه با انجام طرح های تحقیقاتی، آموزش های درون و برون سازمانی و همچنین شرکت در سمینارها و دوره های آموزشی کشوری و تحت قطبی متعدد، سعی در اعتلای سطح علمی کارشناسان خود دارد . امید است با عنایت خداوند متعال و همکاری مستمر همه همکاران خوب در معاونت غذا و دارو به خصوص کلیه پرسنل و کارشناسان آزمایشگاه کنترل مواد غذایی بتوان قدمی در زمینه ارتقاء امنیت مواد غذایی کشور برداشت.